Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού


Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών ( International Egg Commission) , με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού ( λίγες θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων).

Μια από τις αιτίες για τη χαμηλή μέχρι σήμερα κατανάλωση αυγού στην Ελλάδα είναι και η χοληστεροφοβία (το αυγό περιέχει 215 mg χοληστερίνης, τη στιγμή που η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 300 mg).

Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, «αθωώνουν» το αυγό, που περιέχει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL).Φαίνεται, δηλαδή, ότι αυτό που αυξάνει τη χοληστερίνη, καθώς και όλα τα λιπίδια στον οργανισμό μας, είναι τα κορεσμένα λίπη και όχι η χοληστερίνη των τροφών (ένα αυγό έχει 4,5 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων μόλις το 1,5 γραμμάριο είναι κορεσμένα λίπη).

Τρώτε καθημερινά εσείς και τα παιδιά σας φρέσκα νόστιμα και υγιεινά Ελληνικά Αυγά.

Κοινωνικά δίκτυα: