Άρθρα, Συνταγές

Αυγά μάτια με σάλτσα μπολονέζ (Συνταγή)

syntagi

Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 12΄
Υλικά (για 2 άτομα)

1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόριακαι κομμένες σε μέτρια κομμάτια40 ml ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς κοπανισμένη1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, ή δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί

Διαδικασία
Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά πάντα. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 – 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.

ΜΥΣΤΙΚΟ
Αν μαγειρεύουμε σε γκάζι, απλώς χαμηλώνουμε τη φωτιά και έχουμε το νου μας μην κολλήσει.

Τι πίνουμε
Σας προτείνουμε μια μπίρα. Μια ξανθιά γερμανική μπίρα με σπιρτάδα και αρωματικό χαρακτήρα.

Κοινωνικά δίκτυα: